2018/06/10 Verslag Luxemburg

Onze laatste rit, georganiseerd door Glenn Ve bracht ons helemaal tot in Luxemburg… Wat onze leden er al niet voor over hebben om eens goedkoop te kunnen tanken…
Bart vertelt ons er alles over:

Uiterst vroeg  ben ik uit de veren. Het belooft een mooie dag te worden, maar ik moet eerst mijn zwarte stalen ros nog een badje geven.
Een zwarte MX5 is prachtig en uiterst stijlvol, maar enkel indien proper gewassen!
Het is bewolkt, maar het zou toch droog blijven en dat is alles wat we nodig hebben om er een prachtige cabrio-dag van te maken. En ook het badje van de MX5 niet voor niets te laten zijn!

In de proper gewassen MX5 en met de kofferbak gevuld met eten en drinken (in een koelbox welteverstaan) vertrek ik om 7u00 richting garage Van Haelst in Geel.
Daar heb ik afgesproken met mijn copilote Karolien, die bij deze rit voor het eerst zelf als piloot zal fungeren.
Ikzelf wordt daardoor verwezen naar de passagierszetel om het roadbook te lezen … iets wat ik niet gewoon ben, maar toch een niet minder nobele taak! Weliswaar en wegens onervarenheid heb ik me in de loop van de dag twee maal vergist!

Na de ‘kan-ik-op-zondag-missen-als-kiespijn-en-op-andere-dagen-eigenlijk-ook’ files aan de werken op de autosnelweg E313 in Beringen en op de E42 (waarbij we 15 km lang achter nen Hollander met een huifkar – lees caravan) hebben gehangen (tegen 55 km per uur) komen we toch nog op tijd op de vertrekplaats aan: Shopping, Op d’Schmett, 9964 Ulflingen, Luxemburg.

Na de hartelijke begroeting door Glenn, de organisator van deze rit, en de andere medeclubleden alsook de uitleg betreffende het roadbook, is het langverwachte moment aangebroken … de baan op!
Via de gewoonlijke (piep)kleine en iets grotere baantjes gaat het vanuit Uflingen, via de CR336, de CR335, de CR334 naar de CR325, de CR326, de CR324 en de CR331 naar Kautebaach alwaar we op een leuk terras een drankje nuttigen. Aangezien ik deze keer niet achter het stuur zit, kan ik rustig een lekkere frisse Luxemburgse pint bestellen! Dat smaakt!!

Na de welverdiende pint, koffie, cola (of voor sommigen iets straffers!) en de noodzakelijke sanitaire pauze schieten we als een pijl uit een boog terug de baan op voor het vervolg van de Luxemburgrit.
Via de CR316 gaat het vervolgens naar het stuwmeer in Esch-sur-Sûre alwaar we van een prachtig uitzicht kunnen genieten.
Het meer wordt gebruikt voor de lokale drinkwatervoorziening wat waarschijnlijk de reden is dat een gratis openbaar toilet ter beschikking wordt gesteld om te voorkomen dat deze drinkwatervoorziening bezoedeld wordt. 🙂

Na van het uitzicht genoten te hebben, scheuren we (of is het eerder ‘taffelen’) vervolgens weg om via de resterende CR-wegen (CR313, CR309, CR315, CR319 en CR309) onze bak vol te gooien aan ‘den Esso’ juist voor de Luxemburgse grens. Ik denk dat we toch een groot deel van de Luxemburgse CR-wegen hebben gezien! J

Vermoedelijk hebben we iets te veel terrasjes aangedaan, want het gaat reeds richting 16h30. Daar Karolien nog een heel eind terug moet tot Buggenhout, nemen we langzaam afscheid van onze medeclubleden.
We keuvelen nog eventjes na op de parking van ‘den Esso’ waar heel wat wordt afgelachen en waar de sfeer opperbest is.
Maar zoals aan alle mooie liedjes komt ook aan deze fantastische dag uiteindelijk een einde. We rijden vervolgens terug richting huis.
Op een enkele bui na zijn de weergoden ons ook deze keer weeral eens gunstig gezind gebleven.