2019/02/16 Verslag Roadbookdag.

Terugblik op de roadboakdag

 

Zaterdag 16 februari hebben we een “roadbookdag” georganiseerd. Insteek was: “Hoe maak je een roadbook”? 
Ik had verwacht dat dit een gezellige namiddag zou worden en of het een gezellige namiddag is geworden. 

Eli en Ludo hadden zoals verwacht de voorbereiding heel ernstig genomen en professioneel voorbereid (zoals we van hun gewoon zijn op de ritten die ze organiseren). Met de volle twee laptops en de nodige Powerpoints en zelfs een heus scherm (waar de nodige tijd voor genomen was om dit optimaal te plaatsen) waren ze er klaar voor. 

Ik schrok van de opkomst want er waren toch wel wat mensen aanwezig, dus dat belooft voor de toekomst wat ritten betreft. 

Stap voor stap en voorbeeld per voorbeeld werd alles zorgvuldig en tot in de puntjes uitgelegd hoe ze te werk gaan bij het ontwikkelen van een roadbook. De genodigden konden zelf mee volgen en voorbeelden maken op hun eigen laptop of IPad indien ze dat wilden en dat deden ze dan ook naar hartelust.
De verrassing was wel volledig compleet toen bleek dat het niet alleen de roadbook was maar ook nog eens een heuse bake off met twee lekkere taarten die ons allerliefste Sabine had gebakken voor de aanwezigen, waarvoor onze oprechte dank Sabine. 

Na het eerste deel over hoe ze werken met de programma’s op internet om de ritten te maken volgde er een tweede deel over de lay-out van het roadbook. Daar werd het werk van Eli getoond. Een heuse bibliotheek aan tekens en symbolen waar (geloof me maar) meerdere jaren aan gewerkt is.
Ik denk dat iedereen onder de indruk was toen hij deze met veel bravoure toonde en ook uitlegde.
De aanwezigen hebben dan ook vol aandacht de volledige uiteenzetting gevolgd. 

Het was een namiddag vol interessante opmerkingen en verhalen. Zelfs het gpx verhaal is aan bod gekomen met een hoopvol idee dat er misschien wel eens een oplossing zou kunnen komen maar daar komen we later nog op terug mocht dit lukken.
Als klap op de vuurpijl werd er door Eli en Ludo medegedeeld dat hun materiaal, waar heel veel werk in zit, voor onze leden gratis ter beschikking zal gesteld worden om zelf roadbooks te maken.
Dit is zeker niet niks en uit naam van alle leden wens ik Eli en Ludo dan ook een welgemeende dank u wel te zeggen. 

Een reactie achterlaten