2017/12/09 Verslag Bezoek Mazda Garage Van Haelst – Veerle-Laakdal

Op vraag van onze Bart Geurts zouden we ook een bezoekje brengen bij Mazda Garage Van Haelst op 9 dec en waren we ondertussen al met een kleine voorbereiding gestart om dit weer op dezelfde manier te doen zoals bij de opening bij Mazda Garage Dochy
Toen sloeg het nieuws dat we kregen in als een bom, Bart zijn papa is heel plots overleden.
Bij deze wensen we Bart en zijn familie nog eens ons medeleven te betuigen en hun heel veel sterkte toe te wensen.
De organisatie werd afgeblazen ook door het feit dat de begrafenis op dezelfde dag zou doorgaan als op de opening van de nieuwe toonzaal. We konden het echter niet maken dat er niemand van de club een bezoek bracht aan de garage, er werd dan maar geopteerd voor een bescheiden bezoek door mezelf en Marc.
Toen ik aankwam bij de garage werd ik heel vriendelijk ontvangen zoals we gewend zijn van bij eerdere bezoeken bij deze fantastische mensen. Na een natje en een droogje kwam Marc ook ter plaatse en werd al vlug een klein woordje uitleg gegeven over onze club. Daar we reeds een rit starten op 31 maart had Bart al de voorbereidende introductie gedaan en was het ijs al snel gebroken.
Er waren veel dingen te zien zoals het gamma van de bekende modellen van Mazda als ook een geliefkoosd mxje een witte RF die blijkbaar heel veel aandacht trok onder de vele bezoekers. Om de hoek was een heus miniatuurdorp gebouwd waar een modelbouw club hun kunnen tentoon spreiden. In de werkplaats werden er kleine demo’s gegeven over uitblutsen en nieuwe carrosserie technieken, en dan wat verder stond mijn lievelings-oldtimer van op het circuit de berucht en beroemde RX3 die we kennen van op de oldtimer races. Aan het aantal bezoekers die er waren kunnen we besluiten dat dit openingsweekend een schot in de roos was en we heel blij waren dat er toch een klein presentje geleverd was door de club.
Groeten Marc en Marcellino