2018/04/28,29,30 Verslag Goodwood

 

 

Een delegatie van onze club was ook aanwezig op het circuit van Goodwood waar jaarlijks meer dan 2000 MX5-jes samenkomen… Een impressie van Romy:

Vertrek
Samen op de boot

We hadden afgesproken aan ‘Calais 7’, op de haven van Frankrijk.
Op de boot hebben we lekker ontbeten; een eitje met bacon, bonen in tomaten-saus, een worstje, tomaten & champions… een typisch Englisch-breakfast.
Toen we na een uur en een half aankwamen, zagen we de
prachtige ‘White Clifs Of Dover’.

Naar het hotel
Tearoom

Nadat we uit de boot kwamen gereden, zagen we de prachtige ‘White Clifs’. Na best lang rijden hielden we een tussenstop hierbij gingen we naar een tearoom. Deze stond op een pier. Dus je had ook
nog eens mooi uitzicht.
De thee was echt heel lekker. Voor de mensen die geen thee lusten, kon je daar natuurlijk ook een gewone koffie of chocomelk drinken. Ook hebben we daar elk een lekkere sandwich gegeten.

Hotel
Robin Hood hotel

Toen we (na lang zoeken) aankwamen op de parking, zagen we dat we niet de enige mx-5 liefhebbers waren.
Na even in de bar te zitten, hadden we al wat nieuwe mensen leren kennen. (Van de Engelse club: mx-5 owners club—> weet naam niet zeker…)
We hebben hier wel alle dagen heel lekker ontbeten & ons avondeten was uitstekend.

Goodwood

Toen we aankwamen in GoodWood, waren we niet de enige.
Nog voor de ingang stonden er verschillende mx-5jes voor ons. Toen we een parkeerplaats aangewezen kregen, zagen we pas met hoeveel we waren… rond de 2500 auto’s! (Alleen mx-5 natuurlijk) 
Eerst werden er allemaal onderdelen verkocht. Ook accessoires zoals petjes,… toen werden er allemaal mx-5 voorgesteld. (Er waren ook schoonheidswedsrijden,…) In de namiddag gingen alle auto’s op de
racebaan staan. Met zen alle begonnen we aan het rijden. We hebben zelfs een nieuw wereldrecord gehaald… De traagste ronde aller tijden!
Het was echt leuk om al die honderden mx-5’s achter elkaar te zien rijden, in 1 lange rij. We hebben 2 rondes gereden, dat was wel genoeg!
Toen moesten we naar buiten rijden om van het circuit af te geraken. Dit was niet zo goed georganiseerd. Uiteindelijk hadden we de weg teruggevonden, maar we moesten daar weg. Tijdens de weg terug, waren we weer gestopt in een tearoom, hier kon je ook SUPERLEKKERE milkshakes drinken.

Terugreis

Op de weg terug had onze boot 3 uur vertraging & het begon ook nog eens te regenen. Maar we hebben tijdens het wachten wel lekker mc Donalds gegeten. Ook al was er wel wat vertraging, de terugreis verliep toch goed.

Romy

Ps. Romy en Koen maakten dit leuke filmpje.