2018/04/25 Verslag Mazda Track day op Zolder

Een beetje onverwacht, maar daarom niet minder leuk was de uitnodiging van Mazda aan onze club om deel te nemen aan een speciale track-day. Wat er allemaal te beleven viel? 

Dat is nu net wat Dunja u zo graag wil vertellen:

Vanaf het moment dat ik hoorde dat we met de club de kans kregen om eens op het circuit van Zolder te mogen rijden wou ik direct meegaan. Zo gezegd zo gedaan, de voorzitter zijn MX5 op de trailer en we waren er mee weg.

Aangekomen op Zolder werden we direct vriendelijk geholpen door de mensen van Mazda zelf.
Elke auto kreeg zijn eigen sticker en mocht dan per club op een parking gaan staan. Voor we aan het echte werk begonnen, werden we eerst door Mazda ontvangen met een drankje en een briefing hoe onze middag er ging uitzien.

Direct werd het duidelijk dat het een gezellige volle middag ging worden.
Iedere club kreeg zijn eigen begeleidster en de middag kon beginnen!

De eerste van de drie activiteiten die we mochten doen waren de MX5 FUN activities.
Daar mochten we met ervaren circuitrijders meerijden op het circuit van Zolder.
Deze rit was al een ervaring op zich in een MX5 aan 200 km per uur en net op het juiste moment remmen voor de bocht zal iets zijn wat ik niet snel zal vergeten.
Ook konden we zelf op een simulator eens een testritje doen op het circuit.
Hier viel een mooie prijs voor een gratis driftcursus te winnen voor de snelste rit.

Hierna mochten we naar de MX5 driving course gaan. Waar we met een nieuwe RF ,automatic , een slalom parcours op tijd mochten gaan doen.
Voor mij was dit toch wel de leukste ervaring aangezien ik nog maar een maand mijn rijbewijs heb, nog nooit met een automatic heb gereden en nog maar een paar keer met een MX5 heb kunnen rijden.

Samen met de hulp van een instructeur mochten we het parcours eerst 2 keer uitproberen voor we deze eens op tijd voor een wedstrijdje mochten doen. Ook hier kreeg de snelste een gratis driftcursus.

Last but not least mochten we eindelijk zelf met de MX5jes van onze club op het circuit gaan rijden.
Zelf reed ik natuurlijk niet op het circuit maar ik mocht al snel meerijden met de track car van Glenn. De eerste 2 rondjes werden we begeleid door een instructeur die voor ons reed en die ons nog wat tips en tricks doorgaf via de walkie talkie.
Daarna mocht iedereen op eigen keuze vrij rijden of nog achter de safety car blijven rijden.
Ook deze rit is een rit die ik niet zal vergeten en waar ik niet zou over twijfelen om deze nog eens te doen.

Dus hierbij nog eens bedankt aan Glenn dat ik mocht meerijden.

Als ik om af te sluiten de middag nog kort eens zou moeten beschrijven dan zeg ik toch wel opnieuw FUN FUN FUN en een middagje om niet snel te vergeten. Dus hierbij bedankt aan Mazda voor de leuke middag en bedankt aan de club dat ik meekon.

Dunja De Bruyne