2024-07 Inschrijving rit Dwars door Vlaanderen


om in te schrijven t.e.m. zondag 21 juli

Op zaterdag 27 juli nodigen we jullie uit voor een ritj van 171km met vertrekpunt te Braine-le-Chateau of in onze moedertaal Kasteelbrakel gelegen net over de taalgrens voorbij Halle. We hebben een route uitgestippeld die jullie door vier provincies zal brengen namelijk Waals Brabant, Henegouwen en vervolgens Oost- en West Vlaanderen waar het eindpunt gelegen is. Voor degene die dat wensen kunnen genieten van een heerlijk ontbijt bij La Maison Douce, geen klassiek ontbijt maar eentje om echt van te genieten. De deuren gaan hier op zaterdag open om 8h30. Parking is er aan de overkant van de straat net naast het gemeentehuis of net geen 100 meter verder op het gemeenteplein. 

Ontbijtformules (max 26 personen):
* Ontbijt Salé €9,50: mengeling brood, hoevekaas en vlees, zonder dranken
* Ontbijt Salmon €13,50: mengeling brood, zalm, ricotta en groentjes, eitje en salade, zonder dranken 

Na de briefing om 10h00 rijden we naar het “Hellend Vlak van Ronquieres” om vervolgens door het “Bos van La Houssiere te snorren”. Vanaf nu staan Braine-Le-Comte, Edingen en Lessen op het programma. Hollenwegen en boerenwegen zijn van de partij en dit om vooral de centrums te vermijden waar de snelheid maximum 30km/h is. Nadat we net geen 60 km van het roadbook gereden hebben komen we in Deux-Acren nog een heerlijke kroeg luisterend naar de naam “Cafe De Stade” en gelegen aan een heel pittoreske plaats tegen (net over het brugje) bij goed weer heb je hier een prachtig terrasje. 

Het Waalse gewest hebben we nu verlaten en daar we Oudenaarde zeggen komen we onvermijdbaar ook stukken op onze weg tegen waar wielrenners zich thuis voelen. Ook “de kapel van De Ronde van Vlaanderen” passeert op de route. Beetje opletten dus. Wanneer we onze weg vervolgen met Deinze rechts van ons en Zulte aan de linkerkant weten we dat we ter hoogte van Gent komen. Nog een laatste inspanning en we naderen ter hoogte van Brugge de polders. Met ons eindpunt in zicht naderen we Zuienkerke. Daar gaan we genieten van een lekkere afsluitende maaltijd in ‘tBoldershof. De patron van de zaak heeft alvast voor onze MX5-jes de parking achter het gemeentehuis laten reserveren.

Avondetenformules € 25 pp vanaf 18u:
* Varkenswangetjes met frieten + chocolademousse
* Visbrochette met bearnaisesause, sla en frieten + chocolademousse

Hopelijk eindelijk eens de zon in onze zak en wordt het een rit om van te genieten. Joseph
en Brigitte

Type rit: roadbookrit van 171 km (inclusief GPX bestand)

Startlocatie: La Maison Douc,e – Rue de la Libération 16, 1440 Braine-le-Château

Tijdstip: Ontbijt 8u30 – briefing 9u45 – vertrek 10u

Eindlocatie: ’t Boldershof – Kerkstraat 13, 8377 Zuienkerke