2023-10-07/08 – Funny ontdekkingsweekend

 
om in te schrijven t.e.m. 31 augustus 2023 

(let op: dit is enkel nog voor de roadbooks indien je de rit wenst mee te rijden en een ander hotel hebt geboekt)

 

Ik weet het, “goed op tijd” voor een rit in oktober maar dit komt omdat we een optie hebben op alle kamers van het hotel waar we gaan overnachten tot eind augustus. Daarna komen de niet gereserveerde kamers in dit populaire hotel vrij voor andere toeristen.  Weet wel door het beperkt aantal kamers is “er snel bij zijn” de boodschap.

Toen ik een MX5 liefhebber vertelde dat ik een tweedaagse rit wou maken voor de club vanaf bakkerij Pierson in Courriere via Luxemburg naar Duitsland vroeg deze: “Joseph ken je de streek “ Ik antwoordde hem: ”voor gene meter” waarop hij op zijn beurt antwoordde: ”Allee het wordt dus een ontdekkingstocht”. Vandaar de naam van ons funny weekend.
En dat het dat geworden is, zullen de deelnemers achteraf geweten hebben.

Hier een beetje prullen en daar eens loeren achter de volgende hoek maken dat het een onvergetelijk weekend zal worden. Mensen die al ritten van mij gereden hebben weten wat ik bedoel. Ook goed om weten die ooit met de Flanders deze tweedaagse al eens gereden hebben. De eerste dag is voor het grootste deel een andere rit geworden en de tweede dag zelfs een volledig nieuwe rit. Het moet voor mij ook nog plezant blijven,niet?   

Het heeft wat zweet en veel moeite gekost, maar intuïtie en een neus voor kronkelige landwegen doet wonderen. Na meerdere dagen van voorbereiden  en overnachtingen in “hotel Zum Goldenen Stern”, pal in het centrum van Prüm in Duitsland, ben ik blij dat ik jullie dit weekend kan aanbieden.

Bijkomend en niet onbelangrijk het hotel heeft een afgesloten privéparking, normale prijs  €5,00 per wagen maar voor onze club uitzonderlijk gratis.

PROGRAMMA 1ste dag  203km
Na een te verwachten stevig ontbijt bij “Pattiserie Pierson” (€12,20) in Courriere, samenkomst 9h00 (ontbijters een beetje vroeger)  vertrekken we na een briefing om 10h00 voor een rit van te ontginnen pareltjes van kleine zwierige wegen in onze Ardennen. Na ongeveer een tweetal uurtjes rijden, komen we aan onze eerste stop,namelijk het centrum van LaRoche. Voor slechts één euro in de parkeermeter kan je hier een klein bezoekje brengen aan het toeristische centrum,een oorlogsmuseum vlakbij in de toeristische wandelstraat is een bezoekje waard tevens zijn er ook mogelijkheden tot een snelle hap of een frisse pint.

Via Achouffe en de vele terrassen snijden we het bovenste gedeelte van Luxemburg, wat ons tweemaal de mogelijkheid biedt om de dorst van onze MX-5 op een budgetvriendelijke manier te lessen. De grensovergang van Tintesmillen brengt ons in Duitsland waar we via kleiner K-wegen ( lees vooral weinig verkeer en camera’s).
De adrenaline van de chicanes  zal nog nazinderen in jullie lijf en leden bij aankomst daar sta ik voor garant. Na een uurtje rijden in Duitsland bereiken we  de eindbestemming in Prüm waar zal overnacht worden in het zeer populaire : “Hotel zum Goldenen Stern”. In dit hotel beschikt de Fun-club over alle 25 twee persoonskamers  en appartementen en 3 één persoonskamers  er dient wel geboekt en betaald te worden op de rekening van  de club  VOOR EIND AUGUSTUS 2023. Let op vol is vol en niet betaald is NOG NIET gereserveerd. Bijkomend na deze datum  worden de resterende kamers vrijgegeven voor andere gasten.                                                                                         

De prijs bedraagt: 

      ·    € 81,50  pers/nacht (€ 163,00)  voor een 2 persoonskamer  25 kamers
 ·    € 89,00 pers/nacht voor een 1 persoonskamer  3 kamers. Één persoonskamers kunnen nog eventueel indien beschikbaar enkele bijgevraagd worden.

Standaard, luxekamers en suites allen voor dezelfde prijs tevens ook de appartementen. Dit speciaal voor de club één eenvoudige prijs dus.

Voor deze prijs hebben jullie half pension dus privéparking, ontbijt en avondeten inbegrepen, dit is een speciale geste voor onze club. Er kan tevens alleen geboekt worden via de club, aangezien het hotel voor ons volledig gereserveerd is uitgezonderd enkele eenpersoonskamers.

Het avondeten bestaat uit een drie gangenmenu graag jullie keuze betreffende het hoofdmenu bij inschrijving:

Voorgerecht: 

·    Zwiebelsuppe

Hoofdmenu:    

·    Vlees – Jager oder Balkanschnitzel
·    Vis – Kabeljauw met bladspinazie en boterpatatjes
·    Veggie – Linguine met gebraden Zuccini en tomatensaus

Dessert:

·    Vanille ijs met warme krieken en slagroom

Dranken zijn niet inbegrepen.
Graag hier jullie keuze bij inschrijving voor het hoofdmenu.

Wegens beperkte plaatsen in het restaurant voor het avondmaal, zullen alleen de mensen die een overnachting hebben geboekt hieraan kunnen deelnemen.

PROGRAMMA 2de dag  208km

Wat de zondag betreft staat vast dat er na een verkwikkende nachtrust en een heerlijk ontbijt om 10h00 een rit op de planning staat die de grens van jullie kunnen gaat aftasten. Ik heb ze niet geteld maar van begin tot einde krijgen jullie bochtjes en nog eens bochtjes voorgeschoteld wetende dat je buiten de bebouwde kom in Duitsland 100 mag, is het FUN met hoofdletters. Eerst gaat het nog van Prüm op een rustige opwarmende fase richting Gerolsteiner daarna kan het spel beginnen. Vandaar richting Salm en Wallenborn waar ik jullie tot een geiser breng die om de 35 minuten tot 2 meter hoog water spuit. Vervolgens  naar Birreborn waar er bij Cafe Bakkerei Blasius een koffie met eventueel gebakje of koek kan gegeten worden. Ook belangrijk de dames kunnen hier eventueel eens naar het toilet gaan want de plaatsen waar kan gestopt worden zijn beperkt tijdens deze rit door de Eifel. In Dasburg burg gaan we snel effe de grens over met Luxemburg tanken bij en snel wat shoppen bij de Q8 shop om vervolgens langs dezelfde weg terug naar Duitsland te keren. Om verderop toch nog door Luxemburg en via Burg-Reuland door onze Oost-kantons naar de eindlocatie in Losheimergraben  (Bullingen) te rijden.

Hier gaan we stipt voor degene die dat wensen bij hotelrestaurant Schröder om 18H00  nog nagenieten van een 3-gangen avondmaaltijd.

Er zijn 2 menu’s voor ons:

MENU1:

·    Groentesoep
·    Gepocheerde zalm met aardappelen
·    IJs met warme krieken

MENU2:

·    Terrine van wild (wildpastei)
·    Varkensfilet met champignonroomsaus pomme duchesse en warme groenten
·    Gevulde pannekoeken

Dit alles voor de prijs van 32 euro per persoon dranken zijn niet inclusief   

Wie wenst en snel beslist kan hier nog een extra nachtje boeken via hun webpagina. https://www.hotel-schroeder.be/  
Opgelet: dit hotel heeft maar enkele kamers waarvan reeds 2 gereserveerd door clubleden.

Onze kamer is alvast gereserveerd
Joseph en Brigitte

————————————————————————————————————————————————–

Update 12 juni:

Wie had dit gedacht: na vijf dagen was ons voorziene hotel te Prüm volledig volgeboekt. 

Voor de mensen die graag nog wensen deel te nemen aan dit weekend in en rond Prüm, zijn er nog wel verscheidene hotelletjes te vinden waaronder “Hotel Hofgut Held” op amper 1 km van de vertreklocatie.

Wel zelf te boeken eventueel samen met vrienden maar niet via de MX5-For-Fun. Voor de leden die dit doen of mensen die slechts één dag van het weekend wensen mee te rijden, zal op een later tijdstip de link opnieuw open gezet worden zodat ze ook over een roadbook kunnen beschikken en aanwezig kunnen zijn tijdens de briefings. Deze inschrijflink zal dus enkel dienen om een roadbook te ontvangen.

Ontbijt of picnick’s en avondeten zijn dus zelf te regelen. Dit mag evenwel geen probleem zijn.

https://www.zur-alten-abtei.de is bijvoorbeeld een aanrader waar je gemakkelijk zelf kan reserveren voor het avondeten te Prüm.

Op de vertreklocatie op zaterdag kan je steeds belegde broodjes of koffiekoeken kopen en voor de mensen die enkel op zondag rijden, er is een ontbijtzaak aan het plein waar het hotel is gelegen namelijk, Kaffeehaus Opulenzia open op zondag vanaf 8h30.

Hopend hiermee niemand teleur te stellen en te laten genieten van een buitengewoon Funny Ontdekkingsweekend of enkel de zaterdag of zondag mee te rijden zoals je zelf wenst.

Joseph en Brigitte