2023-06-18 – The Far West

De inschrijvingen zijn afgelopen.

 

The Far West

Dit jaar rijden we naar het verre westen tot diep in Frans Vlaanderen. Een duo rit: met de “Far West” van 196 km of de “Near West” van 117 km.

Op situatie roadbook 53 ( na 43 km) splitsen de routes. Jullie kunnen kiezen voor de lange rit naar La Coupole nabij St.-Omer of de korte rit naar  het centrum van het franse Hondschoote.

De startplaats is dezelfde als vorig jaar namelijk de parking van  Brasserie De Zilveren lepel te Hooglede. In een leuk drafje, met cowboyhoed op, rijden we naar Roesbrugge (situatie 53) waar de routes splitsen. Links voor de lange rit en rechts voor de korte rit.

Daar rijden we Frans Vlaanderen binnen,  langs  “ Les Rives de l’ Yser “ (lange route) tot in Watten. Op situatie 92 (Watten) zijn 2 mogelijkheden om iets te eten (sterke aanrader). Op het pleintje is er parking maar 200 m terugkeren naast de kerk is er parking in overvloed.

Na de middag draaien we omheen Saint Omer tot LA COUPOLE . Dit is ons verste punt we hebben dan al 109 km . Hier kan je een half uurtje (maximum 45 minuten) stoppen om La Coupole te bezoeken (wie daar nog niet binnen geweest is).

Wanneer je hier vertrekt is het nog 3 uur rijden tot Hooglede, weliswaar over grotere wegen. Je mag de teugels lossen en de paarden de sporen geven. We rijden over de Casselberg tot in Watou (hier zijn er veel terrasjes in het centrum). Nu heb je de mogelijkheid om op Waze terug te keren ofwel het roadbook te blijven volgen.

Aangekomen in Hooglede heb je 196 km op de teller. Het is een grotere rit, vertrek dus tijdig  rond 9,00 uur om rond 12,00 u in Watten aan te komen.

Wie je het liever rustiger aandoen dan kan na 43 km (situatie 53) the “Near West” rit rijden ( 117  km). Het verste punt is dan het Franse Hondschoote waar je iets kan eten . Restaurant La Nouvelle Grignotiere, in het centrum, is een absolute aanrader om iets te eten. Ben er al meerdere keren geweest. Tijdig reserveren om plaats te hebben, dus bel +33 6 11 60 93 62 het zit er altijd gewoon vol.

Ontbijt à 14 euro pp vanaf 8,00u , te vermelden en betalen bij de inschrijving voor de rit.

Avondeten: u kunt kiezen ribbetjes, varkenshaasje of een vispannetje. Dit best vermelden bij reservatie. Zelf reserveren door te bellen op nr 051 206105 en vermelden wat je wenst. Betaling ter plaatse. Wie er vorig jaar bij was weet dat het de moeite is om te blijven eten.

De cowboyhoed contest: We zitten in de Far West sfeer, een cowboy hoed mag er gerust bij. Het leukste en mooiste koppel met cowboyhoed wordt bekroond met hun foto , de roem en een fantastisch cadeau.

Erik Plouvier

—————————————————————————————————————–

Type rit: roadbookrit en gpx rit van 196 of 117 km

Startlocatie: De Zilveren Lepel – Lepelstraat 9, 8830 Hooglede

Tijdstip: ontbijt 8u (definitief na storting € 14 pp) – briefing 8u45 – vertrek 9u

Eindlocatie: De Zilveren Lepel – Lepelstraat 9, 8830 Hooglede (bel 051 20 61 05 met vermelding “MX-5 For Fun” indien je hier met jouw groepje wil eten na de rit)