2022-04-23 Verkenningstocht door het waasland.

Verkenningstocht door het Waasland

Tijdens de rit van April verkennen we de streek van het waasland en het Scheldeland. Het startpunt is garage Mazda Dendermonde waar we een gratis ontbijt aangeboden krijgen.

Na de mooiste wegen van Dendermonde te hebben bezocht, gaan we verder via kleine wegen naar Lokeren. Vervolgens passeren we het mooie Lochristi en rijden we verder langs de Gentse kanaalzone naar de grens met onze noorderburen. We steken net niet de grenslijn over om zo in het Waasland aan te komen.

Daarna zakken we stilletjes via mooie weggetjes opnieuw af richting Dendermonde. Maar nu via een prachtig stukje Scheldeland te doorkruisen alwaar wij passeren langs dorpjes met ronkende namen als Branst, Mariekerke en St Amands, vooral bekend bij de palingliefhebbers. Hier kunnen de genieters onder ons altijd wel een terrasje, al dan niet aan de Schelde, opzoeken.

Zo naderen we dan stilletjes het einde van deze rit via nog een paar kleinere dorpen in het ‘t Klokhuis te Appels waar de gelegenheid bestaat om nog eens na te kaarten over de voorbije rit en dag en iets lekkers te eten.

Hopende op lekker zonnig weer en veel deelnemers die dag.

Capricia

 

Startlocatie: Mazda Dendermonde – Hoogveld 24, 9200 Dendermonde

Tijdstip: ontbijt 9u – briefing 9u45 – vertrek 10u

Eindlocatie: ’t Klokhuis – Bevrijdingslaan 207, 9200 Dendermonde (zelf reserveren met je groepje omstreeks 18u via 052 22 34 91 indien je hier iets wenst te eten)

Inschrijven kan via de onderstaande link tot en met 17 april.

Klik hier om in te schrijven.