2022/01/16 Verslag Slipcusrus Jesco

Ergens in november ..in een impulsieve bui, hebben we ons ingeschreven voor de slip en remcursus,die gepland was voor december bij Jesco,een autotrainingcenter in Puurs. Door alwéér het coronabeestje werd het feestje uitgesteld en op zondag 16 januari was het dan zover. Early in the morning, warm gekleed en met open mind, zonder verwachtingen, reden we dus naar Puurs. Ik rijd een kleine 40 jaar rond,en ik durf het bijna niet te zeggen,maar nog steeds ongevalvrij en ik doe heus wel wat meer kilometers dan tot bij de plaatselijke bakker,dus met een mindset van “Ik moet niemand iets bewijzen en wat ik interessant vind,sla ik op” ben ik dus aan deze dag begonnen. En dan begint het;een hartelijke ontvangst door medewerkers van Jesco,een koffietje, groepsverdeling en die MX-5 gasten natuurlijk allemaal in 1 groep. Instructeur Scott, die heel levendig en gepassioneerd zijn verhaal doet en iedereen op een vriendelijke en correcte manier attendeert op de mogelijke valkuilen. Verschillende modules komen aan bod en worden onmiddellijk diverse keren in praktijk geoefend, en met voldoende wissels van auto’s zodat iedereen de kans krijgt om te ervaren hoe het aanvoelt om met winterbanden, slechte banden, voorwielaandrijving, achterwielaandrijving ed te rijden. Ik kan  je nu al vertellen, mocht ik op een schaatsbaan zulke pirouettes kunnen maken, ik stond gegarandeerd op het podium. Soms frustrerend maar wel leerrijk, steeds met een woordje uitleg van de instructeur, met het “hoe”en “waarom”. En ook in de namiddag, na het verorberen van een lekkere maaltijd, ging het feestje door. Noodrem,noodontwijking, een demonstratie ivm aquaplanning en de 50/60 impact kwam nog uitgebreid aan bod. Allemaal heel boeiend en interessant, en eerlijk, ik heb mij enorm goed geamuseerd maar vooral, ik heb veel geleerd. Dus..moraal van het verhaal, mocht je twijfelen “zou ik of zou ik niet”, Dan zeg ik je: DOEN, het is zijn geld zeker waard en het is nog plezant óók. Maar voor degenen met een gevoelige maag, sla de demonstratie ivm aquaplanning maar over of neem al een pilletje tegen wagenziekte😉, tot de volgende, Christine Verhaegen.

Foto’s van het evenement staan hier.

Link naar de filmkes staat hier.