2021/07/24 Henegouwen: Een vergeten parel

Henegouwen: Een vergeten parel
De provincie Henegouw en is zeker niet de rijkste provincie van ons landje, al was het ooit anders met des taalbekken in Marcinelle. De rit van zaterdag 24 juli brengt ons van Courrière in de provincie Namen.
Aan het vertrekpunt is er een optie om te ontbijten. Dit kan vanaf 9u en kost €11,20 per persoon. De rit brengt ons verder naar de scheepsliften van Strépy‐Thieu op het Centrumkanaal. Deze scheepsliften worden nu hoofdzakelijk nog gebruikt voor pleziervaart. De foto van de maand juni op onze jaarkalender is hier in de buurt genomen tijdens het testrijden van de rit. Vanaf dit punt rijden we door verscheidene dorpjes en velden richting de Abdij van Estinnes waar achteraan iets kan gedronken worden. Eens de
dorst is gelaafd, rijden we over de stuwdam van de meren van de Eau d’Heure, hier vinden we veel recreatie. Onze eindbestemming komt nu in zicht, namelijk Viroinval tegen de Franse grens aanhurkend.
Eens hier aangekomen hebben jullie er een rit opzitten van 192km en nu maar hopen dat de eieren die ik voor de poort van de abdij gezet heb helpen voor veel zon op de dag van deze rit. Aankomst is omstreeks 18u.

Joseph en Brigitte

Startplaats: Pâtisserie Pierson ‐ Chaussée de Luxembourg 7, 5336 Courrière (ontbijt mogelijk mits reservering via club – slechts 30 plekken beschikbaar)

Briefing: vanaf 9u tot 10u per vier wagens.

Eindpunt: La Bonne Auberge – Rue Bassidaine 20, 5670 Viroinval (zelf reserveren rond 18u‐18u30 met jouw groepje indien je hier zou willen dineren – 060 31 10 90)

Type rit: Vlotte roadbookrit van 192km