2022/9/9-17 Causeway Coast Tour route.

Zoals reeds aangekondigd begin dit jaar, gingen we normaal samen met de Engelse MX-5 Club een vijfdaagse rondrit in Ierland afleggen. Dit zou in plaatsvinden in mei 2020, maar vanwege de coronacrisis dienden we dit te annuleren. We hebben echter het reisbureau gecontacteerd om een exclusieve week voor uitsluitend de MX-5 For Fun club te reserveren. De rondtrip in Ierland zelf vindt plaats van 11 tot 15 september 2022. Aangezien we echter nog tot in Ierland moeten rijden, zullen we vanaf 9 september onze roadtrip aanvangen en op 17 september opnieuw aankomen in België. Aangezien we een ‘fun’ club zijn, zullen we overal in groep rondrijden. Er is standaard plaats voor 10 wagens, maar het reisbureau liet reeds weten dat dit tot 20 wagens kan verhoogd worden.

Inschrijven kan hier.

De Causeway Coastal-route wordt beoordeeld als een van ’s werelds mooiste wegenroutes, naast de Garden Route in Zuid-Afrika en de Pacific Highway in Californië. Het heeft ook een van de top 5-uitzichten ter wereld. Het is een steeds veranderend wandtapijt van landschappen en kleuren, tegen een dramatische kustachtergrond die adembenemend is – de perfecte plek voor een ontspannen tour. De 120 mijl route neemt je mee van Belfast Lough naar Lough Foyle, een reis van de geboorteplaats van de Titanic naar de historische ommuurde stad Derry.

De Causeway Coastal Route voert je langs een prachtige kustlijn, langs spectaculaire landschappen, winderige kliffen en ongerepte stranden, een kustlijn bestrooid met historische kastelen, kerken en forten, evenals attracties van wereldklasse zoals de Unesco Werelderfgoedlocatie aan de Giants Causeway, Carrick- a-Rede Rope Bridge, Torr Head, Dark Hedges en de beroemde Bushmills-distilleerderij. Deze tour is een ontdekkingsreis waarbij verbeelding en realiteit samenkomen en waar elk dorp, stad, kasteel en rotsachtige kust wachten om ontdekt te worden.

Belfast is een rijzende ster, voortgekomen uit jaren van politiek ongemak om zijn plaats in te nemen tussen de must-see bestemmingen van het VK. Je bezoek wordt snel beloond met gastvrije bewoners, uitstekende pubs en restaurants, en topattracties zoals de Titanic Experience, de sfeervolle Crumlin Road Gaol en wandeltochten door de beroemde muurschilderingen van Belfast. De stad heeft historische bezienswaardigheden zoals het kasteel van Belfast en het stadhuis van Belfast, plus een unieke mix van traditionele en moderne cultuur.

Details en prijzen

Inbegrepen in de roadtrip door Ierland:

 • Heen via de Stena Line Ferry van Holyhead naar Dublin om 9u-12u15
 • Terug via de Stena Line nacht Ferry van Belfast naar Liverpool om 22u30-6u30 (inclusief 2 slaapplaatsen in privéhut accommodatie)
 • Diner, overnachting en ontbijt in 4* Hilton Belfast Templepatrick Golf and Country Club, Templepatrick
 • 2x overnachting en 2x ontbijt in 3* Lodge Hotel, Coleraine

Inbegrepen in de roadtrip door Engeland:

 • Heen- en terug via de Eurotunnel van Calais naar Folkestone
 • Diner, overnachting en ontbijt in het 4* Gloucester Bowden Hall hotel
 • Diner, overnachting en ontbijt in het 4* Waterloo Hotel, Wales
 • Overnachting en 2x ontbijt in het 4* Lee Wood Hotel Buxton
 • Overnachting en ontbijt in het 3* Holiday Inn Cambridge

Wat zijn de mogelijke opties?

 • 2 personen 1 kamer: £ 1.008 per persoon
 • 2 personen 2 kamers: £ 1.283 per persoon
 • 1 persoon 1 kamer: £ 1.457 per persoon

De prijzen voor de reeds ingeschreven leden blijven uiteraard wel ongewijzigd.

Dagplanning:

9 September

 Trein van Calais (vertrek 10u) naar Folkestone (aankomst 10u25).

Rijden van Folkestone naar Gloucester (aankomst 16u).

 

Diner, overnachting en ontbijt in Mercure Gloucester Bowden Hall Hotel (Gloucester).

10 September

Rijden van Gloucester naar Wales. We vermijden autosnelwegen en rijden via de typische Engelse landwegen en door het Snowdonia National Park (aankomst 17u).

Diner, overnachting en ontbijt in Waterloo Hotel (Wales).

11 September

Rijden van Wales naar Holyhead.

Overzet met de ferry( vertrek 9u) van Holyhead naar Dublin (aankomst 12u15).

Rijden van Dublin naar Carrickfergus via de bergen van Morne en Strangford Lough (aankomst 17u).

Diner, overnachting en ontbijt in Hilton Belfast Templepatrick Golf and Country Club (Templepatrick).

12 September

Vertrek hotel na het ontbijt en geniet van de Causeway Coastal Route van Carrickfergus naar Coleraine met alle bezienswaardigheden onderweg, waaronder de Gobbins Experience, Torr Head, Ballycastle, Carrick-a-Rede, Dunluce Castle, Giants Causeway en Portrush.

Overnachting en ontbijt in het Lodge Hotel (Coleraine).

13 September

De vrije dag aan de kust van Causeway. Ontdek alle prachtige ritten en attracties die het gebied te bieden heeft, waaronder de UNESCO Werelderfgoedlocatie bij de Giants Causeway, de Downhill Demense & Mussenden-tempel.

Overnachting en ontbijt in het Lodge Hotel (Coleraine).

14 September

Rijden van Coleraine naar Belfast. Na het ontbijt vertrekt uw reis via Dark Hedges naar Belfast. Hier kunt u genieten van de bezienswaardigheden en attracties van deze geweldige stad, waaronder de Titanic Experience, Albert Clock, Cave Hill, Harland & Wolff, Stormont Castle en St. George’s Market. Eén van de beste manieren om de stad te zien is tijdens een van de hop on, hop off-excursies.

Nacht ferry van Belfast (vertrek 22u30) naar Liverpool (aankomst 6u30).

15 September

Rijden naar het Lee Wood Hotel (Buxton) om hier te ontbijten.

Bezoek aan Peak District National Park (Buxton).

Overnachting en ontbijt in het Lee Wood Hotel Buxton (Sheffield Peak District National Park).

16 September

Sheffield bezoeken en rijden naar Cambridge (aankomst 17u).

Overnachting en ontbijt in Holiday Inn Express Cambridge.

17 September

Bezoek aan Cambridge

Trein van Folkestone (vertrek 18u20) naar Calais (aankomst 17u55).