2020/08/30 Let’s Go: Rond BXL

We kennen Brussel allemaal. Als hoofdstad, als begrip, als geografisch punt of als boeman.

Tijdens deze rit trekken we Brussel niet IN maar rijden we er ROND. Rond Brussel maar in de ‘groene’ ‘Vlaamse’ gordel. Een rit als “cirkel” rond de hoofdstad. Bochten genoeg maar natuurlijk niet aaneengesloten als een mooie cirkel maar eerder een nukkig kronkelende gordel rond onze hoofdstad.

We wisselen de kleinste wegen af met de alom bekende secundaire wegen. We doorkruisen menig veld en bos en wanen ons overal behalve rond Brussel. Natuurlijk zijn we niet gebonden aan een rekenkundige figuur.

Wie zijn wij om een aanlokkige zijstraat links te laten liggen? Eén zijstraat dwingt ons om iets verder een andere zijstraat te nemen. Van 4de naar 2de. Van 2de naar 3de. En 200 km later komen we weer waar we vertrokken zijn. Het startpunt is het eindpunt en het eindpunt is het beginpunt. Of toch bij benadering.

Waar dat start- en eindpunt dan weer net ligt dat zoeken we nog uit. Maar één ding staat vast: op 30/8 trekken wij rond BXL!

Glenn Versonnen.

Startplaats: Nader te bepalen.

Briefing: 9.45.

Eindpunt: Nader te bepalen. Type rit: roadbook rit van 200 km.