2019/09/21-22 Ardennentocht 2019 – Coo naar Libramont en terug naar Moressée (Jan)

Jan heeft bekomen dat hij alle 35 kamers kon vasthouden tot eind februari dus indien u inschrijft voor 28 februari bent u al zeker van een kamer.
Via deze link kan je inschrijven
We vragen dus om meteen bij bevestiging een storting te doen 100€ als voorschot (2 personen).
Zo kunnen we de kamers al vastleggen. (Reken op een totaal budget van maximum 150 euro/2 personen voor de tweedaagse)

Dit is alvast wat we van Jan  en Marie Josée kregen:

Beste Clubgenoten,

Ik heb het genoegen om jullie namens de MFF uit te nodigen voor een tweedaagse toertocht door de Ardennen op 21 en 22 september 2019.

De startplaats is het Sol Cress hotel in Spa. Om 08:30u wordt er een ontbijtbuffet georganiseerd (extra) en om 9:15 is er een briefing van zo’n twintig minuten.

Op de eerste dag is de route 200 km lang. Ze voert ons grotendeels over tweebaanswegen maar er zijn ook ‘single track roads’ bij. Dat is trouwens ook zo op de tweede dag.

Zo’n 75km na Spa tanken we in Luxemburg.  We volgen het talud, de bedding en het viaduct van spoorlijn 163 (afgebroken in 1963) tot Houffalize (lunch in https://www.vayamundo.eu/ardennen extra).

Na St.-Hubert stoppen we voor de laatste uitspanning van deze dag, de Auberge du Prévost http://aubergeduprevost.be, vlak bij de Fourneau Saint-Michel. Vervolgens gaan we in Mirwart kijken hoe het met de restauratie van het kasteel gesteld is: https://www.dhnet.be/regions/luxembourg/saint-hubert-le-chateau-sera-magnifique-5c1fc2e87b50a666f30f8ad8?fbclid=IwAR2o9QCuONlm5LNJv6ZzsalZlr1h83pofCf3J0c-j6KYPNHrjIvES9MCJbI

Een uur verder ligt ons hotel http://www.lamandier.be/nl/ waavan we alle 35 kamers hebben kunnen blokkeren.  Ondanks de wat ‘gewone’ ligging is het er best aardig, de eigenaars zijn erg vriendelijk en gedienstig en de kamers zijn *** waard. Er worden ook een aantal éénpersoonskamers verhuurd.

Op zondag vertrekken we om 09:30 voor 150km gemotoriseerd wandelen. We volgen de loop van de Semois, rijden door Bouillon en arriveren via Han s/Lesse (van de Grotten, ja) en stille binnenwegen bij onze eindbestemming in Morèssée. Daar wacht (diegenen die zich hebben ingeschreven) een ‘boerenbuffet’ met allerlei lekkers om de tocht naar huis aan te kunnen. Dit festijn begint om 15:00 zodat mensen die van verre komen ’s avonds nog naar de match kunnen kijken. Leden die via Luik terugkeren vinden een leuke route op de laatste pagina van het Rb (via Durbuy).

Het hotel zal zo’n €150 voor 2 kosten: kamer, ontbijt en diner. Het ontbijt in Spa kost €11. In Houffalize kost de ‘assiette froide’ €20, mét plat- of spuitwater. De prijs van het boerenbuffet ligt nog niet vast maar jullie krijgen er hier een idee van: http://lafermedelabourgade.be/

Beste vrienden, de kans is groot dat je tijdens de rit uitroept ‘hier ben ik al geweest’. Anderzijds heb ik toch wat passages gevonden waarvan ik het bestaan niet bevroedde. Deze tocht is een collage van diverse ritten die MJ en ik over de jaren hebben gemaakt en de moeite waard hebben gevonden. En ja, hier en daar heb ik ook gedacht ‘hier ben ik ooit al eens geweest’. Maar als je van mooie landschappen houdt zal deze rit je bekoren!

Jan  en Marie Josée