2018/10/07 Verslag Bochtig Ritje Toch?

Terugblik – Bochtig ritje toch?

Na al het mooie weer van de afgelopen dagen werd er juist voor die zondag regen voorspeld, net nu wij onze laatste rit van dit jaar zouden rijden.

Zondagochtend aangekomen op het dorpsplein in Steenhuffel, het is frisjes (14 graden) en er hangt bewolking boven het plein. Maar we hebben er zin in.

Oei we zien Marcellino zijn nieuwe bolide met heel wat extra’s erop en hij heeft bekijks hoor, Iedereen wil de wagen wel eens zien en voorzien van de nodige commentaar natuurlijk.

Iets na 10u is het dan zover na de briefing en de goede uitleg en enkele tips van Glenn kunnen we er aan beginnen.

Ondanks het nog wat frisjes is vertrekken we allemaal open, met de verwarming een standje hoger, en genieten maar.

We komen langs mooie wegjes en landschappen en zoals geschreven het lijkt inderdaad een bochtige rit te worden.

Na een goed uurtje rijden is het tijd om eens te stoppen bij praathuis-café: De water lander.
Er is mogelijkheid tot tomatensoep met balletjes deze laat wel op zich wachten (moest denk ik nog gemaakt worden).

Iedereen terug paraat en wat opgewarmd, we kunnen terug de bochten trotseren en het wordt er alleen maar mooie en leuker op. Kleine baantjes en het is soms goed opletten in de roadbook.

Tegen de middag komen we aan in Merchtem. Daar we met een groep zijn parkeren we een beetje verder op een plein en maken we een wandelingetje naar een restaurant (taverne 5 voor 12).
Hier is enkel plaats op het terras maar dat is geen probleem want het zonnetje schijnt al goed. De lunch laat zich smaken.

We kunnen er terug tegen aan om de bochten verder te verkennen en met de zon die van de partij is kan het alleen maar een aangename afsluitersrit van dit jaar worden.

Plots staan we stil een motorclub heeft ook een rit gepland en deze houden de zijstraten tegen om allemaal te passeren, amai wat een bende zeker 200 of meer motards.
Leuk om te zien dat zij ook van deze omgeving genieten.

Later op de namiddag is het tijd om nog een stop te maken (Cardis) voor we het eindpunt bereiken. Er zijn er enkele die nog een dessert nodig hebben als afsluiter hé :-).

Na een enorm dessert of een drankje kunnen we er terug tegen aan voor de laatste kilometers. Het begint af te koelen maar het blijft genieten.

Als we dan allen zijn aangekomen bij de Kleine deugd, nemen we onze mascotte, die we al de ganse dag bij hebben, mee om een afsluiter te gaan drinken.
Maar eerst nog wat de kinderen animeren met onze mascotte Mijnheer Pinguïn, en ze genieten ervan.

Voor ons was het een geslaagde dag met al die bochtjes en het mooie landschap.
Weer wat plekjes die we nog niet gezien hadden en die we vandaag mochten ontdekken.

Bedankt Glenn en familie voor de prachtige rit.
Je mag zeker nog zo eens een rit organiseren. (maar dan wel met wat minder stress). 🙂

James