2018/04/15 Verslag GR8 International Car Show

Op Zondag 15 April was er een tuningbeurs in de Xpo hallen van Kortrijk, dus om 8h30 mijn kameraad ophalen bij hem thuis en dan rijden we richting Kortrijk, alwaar we afspraak hebben om 9h30 aan de ingang zuid met toch een dertig à vijfendertig clubleden.

Om half tien stipt werden de deuren geopend en konden we binnen in de inkomhal waar onze voorzitter klaar stond om ons allen te verwelkomen en ons onze tickets (armbandjes) te bezorgen aan een toch wel mooie korting, waarvoor dank aan Marcellino en Nick.

Na de inschrijving konden wij dan om 10h00 binnen en werden we op sleeptouw genomen door onze tuning specialist Nick voor een korte verkennende rondleiding in het wereldje van glimmende en glanzende bolides en van power….veel power.
Deze eerste kennismakingsronde eindigde dan bij de stand van MX5 For Fun alwaar we werden onthaald door Lino en het club tuning-team op een drankje plus klein hapje en waar wij de mooie getunede MXjes van een viertal leden konden bewonderen met de nodige uitleg door de eigenaars zelve erbovenop, zeer interessant om horen.

Daarna werden we dan losgelaten om alles eens wat grondiger te gaan aanschouwen en geloof het of niet hier is wat te beleven op alle gebied, je ziet er auto’s die zo laag staan dat je denkt hoe geraken die over onze verkeersdrempels in hemelsnaam, tot je natuurlijk doorkrijgt dat er wel eens luchtvering kon ondersteken, ja “leek” zijn in deze materie hé, dan heb je ook de juke-box cars noem ik ze, amai als die ne keer alles opendraaien gaat de sound door merg en been, en dan nog maar te bedenken hoeveel het kostenplaatje hier bedraagt.

Hier en daar zie je dan tussen de glimmende bolides een opgeroeste auto staan, maar dat is dan blijkbaar ook iets dat “in” is bij de jonkies onder ons en wat ook niet ontbrak  waren de vele VW keverkes in alle vormen, gedaantes en modellen met een paar echte pareltjes (nostalgie voor mij dan) der tussen en dan de velgen in alle maten en kleuren de een al mooier dan de ander, voor elk wat wils op dat vlak ook.

En dan last but not least de peperdure moderne powercars a là Lamborghini, Ferrari, Porsche,  Mc Laren, Mercedes en nog meer met al hun tot de verbeelding sprekende PK’s om van te watertanden, maar daarvoor moeten we eerst wat geluk hebben met de lotto nietwaar?

Terug aangekomen bij onze eigen “For Fun” clubstand, na een omzwerving in de Xpo hallen nog wat nagepraat met de leden en nog eens geluisterd naar de sound van Nick zijn machientje, dan ook nog te weten gekomen dat de NA tjes Turbo van Glenn 190 pk en die van Christof  zomaar eventjes 360 pk ( jawel u leest dit goed ) uitbraken dan weet of kan je wel vermoeden dat hieraan de nodige centjes zijn gespendeerd, en zo heeft iedereen onder ons wel iets om voor te sparen zeker.

Na een mooie en boeiende dag op deze GR8 beurs gaat het dan terug richting huis, met in ieder geval dank aan  MX5 For Fun, het bestuur en alle aanwezige leden.

Eric.