2017/12/1 Verlsag Bezoek Mazda Garage Dochy – Izegem

Opening Garage Dochy te Izegem

Donderdag, 30 November 2017, 15 uur, de eerste sneeuwvlokken beginnen te vallen …

Toch niet op de dag van ons eerste wapenfeit? Toch niet op de dag dat Steven en Liesbeth de officiële opening houden van hun garage, nl. Garage Dochy te Izegem? Toch wel, en de sneeuw doet zijn best, alles wordt voor de eerste maal deze winter mooi wit.

Ik beslis om wat vroeger te vertrekken naar onze plaats van afspraak, café ’t Stil Ende in Izegem. Aangekomen ben ik al niet meer de eerste en sijpelen de berichten door dat er een aantal mensen later zullen komen. Wat begrijpelijk is gezien de situatie langs de wegen.

Rond 19.30 uur beslissen we met ons MX5kes door te rijden naar de garage. De ene heeft al iets meer grip op de baan als de andere …

Aangekomen aan garage Dochy zien we dat er al een groot aantal mensen door dit barre weer gekomen zijn. Er zijn 600 gasten! Dit wil mijn inziens wel iets zeggen over de relatie dat de familie Dochy heeft met zijn klanten! Uiteraard is er voor één van de sterren van de avond, Harald Meire en zijn lieftallige partner Chantal, een parking gereseveerd net voor de deur. Of had je nu net geluk Harald?

Bij het binnengaan van deze prachtige zaak zijn we, allen, fier dat wij op deze avond voor de eerste maal onze club mogen vertegenwoordigen. Mama Martine heeft voor een heel mooie aandenken van de club gezorgd. Waarvoor dank Martine! Met Stropke als onze woordvoerder worden we hartelijk ontvangen door Liesbeth en Steven Dochy en voelen we ons onmiddellijk thuis bij deze mensen. Tijdens de receptie worden we rijkelijk bediend met lekkere hapjes en drankjes. Onze complimenten aan de chef en zijn team.

Ondertussen hebben we de tijd om de aanwezige wagens te bekijken waaronder uiteraard de Mazda MX5 RF die zowaar bij bepaalde mensen van de club toch wel wat extra aandacht krijgt. Anderen hadden wat meer aandacht voor de aanleg van de beplanting buiten en bezorgden hun schoenen daarmee een nieuw kleurtje… (Roger dit is ééntje die je nog lang zal mogen horen vrees ik)

Tijdens het officiële gedeelte heet de familie Dochy iedereen welkom in hun nieuwe zaak. Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Algemeen Directeur Mazda Belux Matthias Sileghem doen hun woordje en wensen deze mensen alle succes toe met deze realisatie.

Na deze formaliteiten nemen Steven en Liesbeth eventjes de tijd voor ons, waarvoor dank, en bezorgen ons zowaar reeds nieuwe potentiële leden. Het wordt verder nog een heel gezellige avond en in de latere uurtjes nemen we afscheid van de familie Dochy.

Bij het naar de wagen gaan loop ik met Marcellino en Marc naar de wagen en realiseren we ons wat we deze avond gestart zijn. En geloof me onze glimlach was groot op ons gezicht (jammer dat we daar geen fotoken van hebben)!

Mag ik als afsluiting van deze eerste mijlpaal toch eventjes enkele mensen extra bedanken, nl. Liesbeth en Steven Dochy voor deze uitnodiging en zeker niet de laatste ontmoeting, Stropken en Chantal voor dit prachtig voorstel, Mama Martine voor het aandenken van onze club, de aanwezige clubleden waaronder sommigen er meer dan 4 uur overgedaan hebben om tot Izegem te geraken, en zeker niet te vergeten (en hij heeft niet graag dat ik het zo zeg) onze voorzitter Marcellino die het initiatief genomen heeft om onze vriendenclub MX5 For Fun vzw op te richten.

De Bruyne Ulrik